Küldetésünk

Teret adunk
a magyar szónak.

Médiatermékeink célja az erdélyi magyarok hiteles tájékoztatása és minőségi szórakoztatása.

Csoportunk hiszi és vallja, hogy a magyar nyelvű sajtó jelentős mértékben hozzájárul a mindennapi anyanyelvhasználat fenntartásához és megerősítéséhez, ezáltal az erdélyi magyarság megmaradásához. Alapvető célunk, hogy hiteles és minőségi tartalmat juttassunk el az erdélyi magyar közösségnek.

A történet négy nyomtatott újság regionálissá tételével és három helyi rádióadó láncba szervezésével kezdődött. Leírni is hosszú lenne az azóta létrehozott termékek listáját. Hogy csak a legkülönlegesebbeket említsük: a Médiatér alkalmazáson keresztül 15 termékünk van jelen egyetlen felületen.

Történetünk

A Médiateret több helyi és regionális médiacsatorna alkotja, amelyek arra hivatottak, hogy biztosítsák a gördülékeny hírszolgáltatást.

Mióta vagyunk jelen?

Médiacsoportunk 2018-ban alakult azzal a céllal, hogy hátteret és keretet adjon az erdélyi magyar sajtó minőségi működéséhez.

Mi a fő célunk?

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy csatornánkon csak hiteles és ellenőrzött információt közöljünk, melyre garancia a Székelyhon és a Krónika márkák neve alatt megjelenő napi friss nyomtatott és online hírtartalom, de a rádiók közül is ugyanilyen minőséget képvisel az immár 11 hullámhosszon sugárzott Rádió GaGa. Célunk egyértelműen az, hogy hiteles, minőségi és szórakoztató tartalmat biztosítsunk az erdélyi magyarság számára.

Miért vagyunk?

A hiteles hír értéke a mai információáradatban egyre csak nő, így joggal lehetünk büszkék arra, hogy napi több százezer hírolvasó látogatja meg portáljainkat. Az utóbbi években a médiatermékek szórakoztató szerepe is egyre nő, ezt jelzi számunkra az a több százezer olvasó és hallgató is, akik tartalmainkat nyomtatott lapjainkban, illetve 11 frekvencián sugárzott rádióinkban hallgatják. Büszkék vagyunk ugyanakkor arra, hogy az egyetlen országos magyar nyelvű napilap és az egyetlen női magazin is a portfóliónkhoz tartozik.

Szolgáltatásaink

Ugyan a missziónk a minőségi magyar nyelvű tartalomgyártás, ehhez a tevékenységhez egy sor egyéb szolgáltatás is kapcsolódik.

Tartalomgyártás
Tartalomgyártás

Cikkek, fotók, rádiós és videós interjúk, bemutatók, elemzések készítése.

Újságíróink, rádiós és televíziós kollégáink arra törekednek, hogy minél gyorsabban, mélyrehatóbban és hitelesebben tájékoztassák az erdélyi magyarságot régiónk és a nagyvilág eseményeiről. Kiemelt figyelemmel követjük mindazon történéseket, amelyek hatással vannak mindennapjainkra, ugyanakkor igyekszünk azokat a sikereket is bemutatni, amelyek Erdély hírnevét öregbítik.

Médiatartalmak
Médiatartalmak közzététele

Portálokon, újságokban, magazinokban, rádiókban, videós platformokon és televízióban.

Médiacsatornáink arra hivatottak, hogy minden fogyasztói igényt kielégítsenek: az olvasni szeretők tartalmainkat a lapokban vagy a portálokon követhetik figyelemmel, akik szívesen hallgatják a történéseket azoknak a rádiót vagy a podcasteket ajánljuk, míg a képi világot kedvelőknek ott vannak a videós anyagaink, valamint a televízió. Fokozott figyelmet fordítunk ugyanakkor arra, hogy az eseményeket több szempontból is megvizsgáljuk, így a valóságot tálaljuk az embereknek.

Reklámgyártás
Reklámgyártás
és -elhelyezés

Rádióreklámok, újságreklámok, webes reklámok, közösségi média reklámok, reklámcikkek, szövegírás és -gondozás.

Mivel médiafelületeinkkel az erdélyi magyarság zöme mindennap találkozik valamilyen formában, ezért a vállalkozások számára is kiváló lehetőség megcélozni a potenciális vásárlókat a megfelelő üzenettel. Tapasztalt marketingeseink a grafikusokkal és a rádiós szakemberekkel karöltve akár néhány napon belül kész reklámkampányokat képesek megálmodni és megalkotni. A hirdető válláról ugyanakkor teljes mértékben levesszük a terhet: akár már egy találkozás is elég ahhoz, hogy megértsük üzenetét, onnantól pedig kézben tartjuk a teljes kampányt. Ajánlatkérés esetén kattintson ide.

Apróhirdetések
Apróhirdetések közlése

Napilapban, hetilapban, illetve az online térben is.

Eladni szeretné már nem használt vagy megunt termékeit, esetleg olyan hirdetéseket tenne közzé, amelyek széles körben kelendőek? A Médiatérnél erre is lehetőség van: a Heti Hirdető kiadványa minden csütörtökön megtalálható az újságárusoknál, de a Székelyhonban megjelentetett hirdetések is napi több tízezer emberhez jutnak el.

Magazinok
Magyarországi magazinok forgalmazása

Hetilapok, havilapok, valamint periodikusan megjelenő kiadványok.

Autó-motor, barkácsolás, bulvár, divat, házi praktikák, kultúra, sport - mindenki saját igényei szerint rendelheti meg a neki megfelelő kiadványokat. Árukészletünket heti rendszerességgel frissítjük, így a legforróbb anyaországi tartalmakat kínáljuk az erdélyi magyar olvasók számára.

Állásközvetítés
Állásközvetítés

Munkaerő-szükségleteinek kielégítésére, valamint munkahelykeresésre állásportálunkat ajánljuk.

Alig van már olyan irodai kávézás, hogy ne kerülnének szóba a munkaerőpiaci problémák. Szakmai körökben egyre élénkebb viták folynak arról, hogy mit is lehet tenni. Úgy döntöttünk: mindenkinek segítünk. A Jóállás.ro arra hivatott, hogy megteremtse a megfelelő kommunikációt a munkaadók és munkavállalók között úgy, hogy mind a két fél elégedett legyen.

Lefedettség

Nyomtatott médiatermékeinkkel, online portáljainkkal, rádióinkkal, videós és televíziós tartalmainkkal az erdélyi magyarság jelentős hányada találkozik minden nap.

LEFEDETTSEG

Díjaink

A Médiatér alkalmazottai számos díjban és elismerésben részesültek az évek során, amelyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk.

Karrier

Szívesen írsz, fotózol, videózól vagy hallatod a hangod a rádióban? Küldd el nekünk önéletrajzodat a hr@mediater.ro e-mail-címre, és lehetőségeink függvényében keresni fogunk!