Varázslatos csapatépítés

Varázslatos csapatépítés

Az elmúlt több mint két év épp elég volt ahhoz, hogy a távmunka, a home-office és egyéb intézkedések mellékhatásait felfedezzük a csapaton belül. És most nem a divatos posztkovid-szindrómákra kell gondolni, hanem a csapatépítők hiánya okozta elvonási tünetekre a munkatársak körében. Tehát a tünetek diagnosztizálva voltak, a HR-es felírta a szükséges „terápiát”.

Maga a terápia bár kétnapos volt, de a mai napig tart a jó értelemben vett pozitív hatása. A programok kitalálása és összehangolása egy több mint ötven fős csapat esetén nem kis pite. Viszont ami még nagy kihívás a szervezőnek az a helyszín kiválasztása. Már az előzetes egyeztetések során éreztük, hogy ez jó választás lesz, hiszen a Kápolnásfaluhoz közel fekvő Magic Harghita Resort tulajdonosai nagyon odaadóak és segítőkészek voltak. Pikk-pakk összeállították a menüsort, figyelembe véve különböző egyéni nyűgjeinket és eleget téve elvárásainknak. Az outdoor-tevékenységeket illetően különböző programkavalkádokkal rukkoltak elő. Ezek után szervezőként már hátra dőlve indultunk neki a csapatépítőnek, hiszen éreztük, hogy megbízható szállásadóval van dolgunk.

Korábban érkeztünk a helyszínre, hogy elsőként legyünk ott, ha még valami nem klappol, akkor időben tudjuk elsimítani a szervezési bakikat. Igazából nem ért meglepetés bennünket (csak a szokásos aggodalmaskodásunk kerekedett felül), hiszen minden elő volt készítve és úgy éreztük magunkat, mint egy varázslatos, csendes meseországban, távol a hétköznapi hajti-pajti forgatagától. Így mosolyogva és teljes higgadtsággal fogadtuk a kollégákat, akiknek az arcán látszott már első pillanatban a váóóó-effektus. Ilyen indítással már mindjárt könnyebb volt ennek az ötven fős társaságnak lemenedzselni a csapatépítős programot. Voltak különböző játékok, workshopok, amelyekre a helyszín szintén minden szempontból megfelelt, kényelmesen el tudott minden kis csapat vonulni közös gondolkodásra, feladatmegoldásra. A társaság fele mindeközben lovasszekerezéssel egybekötött túrával ütötte el az időt, persze feladatokat és kihívásokkal felvértezve. Egy ilyen eseménynél kritikus pont lehet az étkezés, de a házias, finom ételek szintén elvarázsolták a csipet-csapatot. A kötelező programoktól kifáradva, egy szabadtéri zumba party kellőképpen felrázta a társaságot. Aki beállt az edzésre, az azért érezte jól magát, aki meg nem, az már csak a látvány okozta nevetéstől érezte az izomlázat a hasában. De mindenki előtt az lebegett, hogy vacsora után már kellőképpen fel lesz melegítve a nagy dézsa és akkor mindenki végre ellazulhat. 

Másnap reggel a közös kávézás és az előző napi élménybeszámolóktól volt hangos a Magic Harghita Resort. Minden kolléga szemmel láthatóan jól érezte magát és búcsúzás előtt kérték a szervezőktől a megnyugtató válaszokat kérdéseikre: ugye még jövünk ide? Naná, hogy jövünk, a varázslatban hinni kell!

Megosztás