Rádió GaGa: Székelyföld legnagyobb rádiólánca

Rádió GaGa: Székelyföld legnagyobb rádiólánca

Tizenegy város és környéke tizenegy frekvencián, de mind Rádió GaGát hallgat mostantól. A Médiatérhez tartozó Hargita és Kovászna megyei rádiók – a Príma, a Friss és az IX –, valamint Maros megye leghallgatottabb rádiója mind a Queen együttes világhírű slágerét megidéző Rádió GaGa név alá szerveződik. Az adás, a műsorvezetők egyelőre nem változnak sem Maros megyében, sem Székelyudvarhelyen, sem Sepsiszentgyörgyön, sem pedig Gyergyószentmiklóson. Slágerek és új zenék hallhatók majd mind a tizenegy frekvencián.

A Maros megyei Rádió GaGa Erdély második magyar nyelvű kereskedelmi rádiójaként jött létre 23 évvel ezelőtt, azóta már nélkülözhetetlen médiaszolgáltatója a Maros megyeieknek, akik nemcsak jó zenét, friss híreket, érdekes stúdióbeszélgetéseket kapnak az ő „gagájuktól”, hanem évről évre koncerteket is. A rádió csapata ugyanis minden évben nagyszabású koncerten ünnepli meg a hallgatókkal, hogy 1999. október 15-én délután három órakor felcsendült az első élő adás Marosvásárhely első kereskedelmi rádióadójában.

Több mint háromszázezer hallgatóhoz jut el ezentúl
Csaknem egy évvel ezelőtt került a Médiatér égisze alá a marosvásárhelyi székhelyű rádió – tudtuk meg Hompot Szilárd István ügyvezető igazgatótól, aki korábban egyik tulajdonosa is volt a médiaintézménynek. A mintegy 150 ezer hallgatót kiszolgáló rádióadó öt műsorvezetővel, három hírszerkesztővel, valamint három román ajkú műsorvezetővel igyekszik színesíteni a rádióhallgatók mindennapjait.

or_hompot-szilard-1-szhHompot Szilárd István
Fotó: Médiatér

„A leghallgatottabb műsorunk a reggeli műsor, amely nemcsak informatív és szórakoztató, de interaktív is. Kakasi Mihály 28 éve műsorvezető, tudja, hogyan bírja aktivitásra a hallgatókat. Van is betelefonálónk szép számmal, mint ahogy az üzenetek is szép számmal érkeznek” – mondja az ügyvezető. Hozzáteszi, hogy a Kovászna megyei, az udvarhelyi és a gyergyói hallgatók továbbra is kedvenc reggeli műsorukat, a Hármas Szabályt hallgathatják, amelyben Máthé Kincső, Nagy Endre, Kiss Bence és alkalmanként Kolcsár József ébreszti a térséget. Hétköznap György-Dávid Csaba, délután Horváth Gábor, hétvégén Bencző Emőke vezeti a műsort. A radiogaga.ro oldalra kattintva választhatnak a hallgatók a Rádió GaGa Marosszék, Rádió GaGa Udvarhelyszék, Rádió GaGa Háromszék és a Rádió GaGa Gyergyószék között.

Eddig hozzávetőleg 150 ezren hallgattak Rádió GaGát. Mivel június 7-étől a Médiatér égisze alá tartozó összes rádióadó Rádió GaGa néven fut majd, ez azt jelenti, hogy tizenegy településen tizenegy frekvencián több mint háromszázezren hallgathatnak majd Rádió GaGát” – vagyis az eddigi négy Maros megyei frekvencia (Marosvásárhely, Szászrégen, Szováta és Segesvár) neve megmarad, a Hargita és Kovászna megyei stúdiók azonban névváltoztatáson mennek át: Rádió GaGát hallgatnak majd Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Marosfőn, Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán, Kézdivásárhelyen és Baróton is.

Mi az a GaGa?
A névváltoztatás új arculattal, új logóval, új szlogennel jár együtt. Rádió GaGa – Slágerek és új zenék, és közben a különböző stúdiókban az eddig ismert hírszerkesztők mondják a friss híreket, a megszokott műsorvezetők szórakoztatnak két dal között.

S hogy miért pont Rádió GaGa? Az angolszász nyelvterületen az értelmetlenséget kifejező „blabla” megfelelője a GaGa, azonban a Queen együttes világhírű Radio Gaga című slágere egy gyönyörű lírai vallomás, amely a generációkat szórakoztató és nevelő rádiónak mint jelenségnek állít emléket. Ezért választották 23 évvel ezelőtt a marosvásárhelyi székhelyű kereskedelmi adó nevének is ezt, és talán éppen ezért nem lesz idegen a név Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen vagy Kézdivásárhelyen sem. A rádió neve éppen ezért lett Rádió GaGa, és nem GaGa Rádió, ahogy azt néhányan magyarosítani szokták.

A GaGa rádióláncot is magában foglaló Médiatér a rádió-átnevezéseket követően 27 médiamárkát tömörít egy csoportba, ezek a kapcsolódó weboldalaikkal és közösségi médiaplatformjaikkal együtt közel 80 csatornán keresztül szólnak a közönséghez. A médiacsoport az erdélyi magyar emberek hiteles tájékoztatását és minőségi szórakoztatását tűzte ki céljául. Ezt olyan erős médiamárkák garantálják, mint például a Székelyhon, a Krónika, a Nőileg és most már a Rádió GaGa is.

Médiatér – Teret adunk a magyar szónak.

Megosztás