Nem fáradhatunk bele a felelős magatartásba – Vigyázzunk egymásra!

Nem fáradhatunk bele a felelős magatartásba – Vigyázzunk egymásra!

Örömmel tapasztaltuk, hogy nagy volt az érdeklődés az Erdélyi Médiatér Csoport péntek déli villámakciója iránt, amikor egyszerre hat erdélyi városban nagyjából 15 ezer védőmaszkot osztottak szét munkatársaink. A járókelők felelősségteljes gesztusként értékelték a kezdeményezést.

Az esős, hűvös időjárás ellenére számos érdeklődő gyűlt össze a Nagyrét utcai Merkúr áruház előtt Csíkszeredában a pénteken 12 órára meghirdetett villámakciónkra.

A négyesével csomagolt, egyszer használatos orvosi maszkokat mindenki szívesen fogadta, többen csak ezért látogattak el a helyszínre, másokat pedig meglepetésként ért a figyelmesség.

Az áruház parkolója mellett a promenádon és a Szabadság téren is jelen voltunk, így több ezer maszkot adtunk át a hargitai megyeszékhelyen.

o_maszkosztas-csikszereda-pnt-11

A városban egyébként már hosszú idő óta kötelező a maszkviselés minden zárt és nyitott nyilvános térben, a védőfelszerelés megvásárlása sokak számára okoz nehézséget, többen meg is jegyezték, hogy segítséget jelentenek számukra az ingyenesen szétosztott maszkok. Az akcióval a közösség segítése mellett az volt a célunk, hogy felhívjuk figyelmet: nem fáradhatunk bele a felelős magatartásba, a jelenlegi helyzet minden eddiginél jobban hangsúlyozza: vigyázzunk egymásra!

Időzíteni sem lehetett volna jobban

Éppen péntektől „vörösödött be” Gyergyószentmiklós, azaz villámakciónk épp aznap történt, amikor a városban kültéren is kötelezővé vállt a maszkviselés. Ebben a helyzetben nem illik ilyent mondani, de időzíteni sem lehetett volna jobban. A művelődési ház előtti téren sokan megfordultak, és örömmel tapasztaltuk, hogy számos gyergyószentmiklósi éppen azért jött arra, mert értesült a villámakciónkról.

Munkatársaink így rövid idő alatt átadhatták a maszk-ajándékcsomagokat az embereknek. Voltak, akik már tudtak róla, hogy kötelező az utcákon is a maszkviselés, mások épp ott, a helyszínen, tőlünk szereztek erről tudomást. Köszönték a védőmaszkokat és a felvilágosítást is. A művelődési házban épp véget ért az új önkormányzati képviselők és az új polgármester beiktatása, az onnan távozók közül is sokan részesültek az ajándékunkban. A több doboznyi, négyesével becsomagolt maszk rövid idő alatt elfogyott: a legtöbben nagyon hálásan fogadták a figyelmességet.

o_maszkosztas-csikszereda-pnt-2

Cégcsoportunk üzenetét közvetítették a helyszínen a kollégák, hogy a jelenlegi helyzetben elengedhetetlen, hogy figyeljünk egymásra. Ennek pedig egyik legegyszerűbb módja, ha betartjuk a járványügyi szabályokat: a távolságtartás és a gyakori kézmosás mellett viseljük a védőmaszkot. Tegyük meg ezt másokért, de önmagunkért is!

Felelősségteljes cselekedetnek tartották

Pontban délben megtelt Kolozsváron a Széchenyi téri piac bejárata előtti tér, a maszkosztogatás hallatára percek alatt összeverődtek az emberek, akik szerettek volna részesülni a munkatársaink által osztogatott védőfelszerelésből.

Több járókelő is kiemelte: a Krónika napilapban olvastak az akcióról, és ha már úgyis bevásárlónapot tartottak, akkor erre az órára időzítették azt.

A gyalogosok mellett ugyanakkor a forgalmi dugóban veszteglő autósok, valamint a piaci árusok is felkapták a fejüket az akcióra, akik dicsérő szavakkal illették a kezdeményezést, amint egyben felelősségteljes cselekedetnek tartottak.

Ha nem is kivétel nélkül, de az emberek zöme hálás volt az ingyen maszkokért, munkatársainknak pedig megígérték, hogy hordani fogják. Mi csak remélni tudjuk, hogy a szavakat tettek is követik, ezzel pedig mi is hozzá tudunk járulni egy kis mértékben a vírus megfékezéséhez.

Szívesen elfogadták

Több ezer maszkot ajándékoztak el Marosvásárhelyen, a Dózsa György úti Merkúr parkolójában a munkatársaink a járókelőknek. A legtöbb marosvásárhelyi örömmel fogadta az ajándékba kapott, négyesével összecsomagolt, egyszer használatos védőmaszkokat. Többen meg is jegyezték, drágának tartják a boltban megvásárolható védőfelszereléseket, de kénytelenek pénzt adni értük, vagy többször is használni az egyszer használatost.

Volt, aki nemcsak az ajándéknak örült, de a Székelyhon munkatársainak is, hiszen mint elmondta, éppen elő akart fizetni a lapra.
A legtöbben szívesen fogadták, sőt, meg is lepődtek az ajándéktól, mivel nem tapasztaltak még hasonló villámakciót, ahol szórólapok helyett védőmaszkokkal kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy nem fáradhatunk bele a felelős magatartásba, és fontos, hogy ezután is vigyázzunk egymásra.

Gratuláltak a kezdeményezéshez

Sepsiszentgyörgyön a Sugás áruház előtt osztottak maszkokat a cégcsoport munkatársai. Az arra járók közül többen is gratuláltak a kezdeményezéshez.

Egyébként mindenki köszönettel fogadta az ajándékot, és még olyan is akadt, arra kérte az egyik kollégát, hogy húzza le egy kicsit a maszkját, ugyanis csak a hangját ismeri, most pedig szeretné látni az arcát.

Hálásan fogadták a figyelmességet

Székelyudvarhelyi munkaközösségünk is több száz védőmaszkot osztott ki péntek délben a Bethlen-negyedi Merkúr Áruház előtti parkolóban. Székelyudvarhelyen az elmúlt hetekben aggasztóan megnőtt a fertőzöttek száma, a maszkviselés kültéren is kötelező a városban.

Sokan nem gondolnak arra, hogy a kisnyugdíjasoknak milyen sokba kerül a maszk: vagy a drágább vászonmaszkot kell megvenni vagy az egyszer használatosból kell nagyon sok. Sok kicsi sokra megy – jegyezte meg egyik nyugdíjas olvasónk.

Megosztás