Mi is lábbuszsofőrködtünk

Mi is lábbuszsofőrködtünk

Közösségi élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt – talán így lehetne leginkább leírni a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház által, a polgármesteri hivatal támogatásával, sepsiszentgyörgyi minta alapján indított Lábbuszprogram elnevezésű kezdeményezést, amelybe a Médiatér munkatársai is becsatlakoztak.

A Médiatér tizenhat munkatársából összeállt csapat tagjai összesen hat különböző helyszínről kísérték az iskolákig azt a közel hetven kisiskolást, akik becsatlakoztak a programba, melynek elsődleges célja, hogy a kora reggeli iskolába indulást közösségi élménnyé formálja oly módon, hogy közben a rendszeres testmozgást is biztosítja számukra.

Indulás kora reggel
Kora reggeli álmos szemek, tele iskolatáskák, lelkes apróságok – így indultak a reggelek a gyülekezőpontokon, ahol negyed nyolc után nem sokkal már jókedvűen cseverésztek az iskolába induló gyerekek és a „lábbuszsofőrök”.

A gyülekező után minden kisdiák füzetébe bekerültek a tappancsos matricák, mint jelképes jegyek a reggeli lábbuszjáratra. Ezt követően fél 8-kor indult útjára a járdák mentén az ökojárat, mellyel mindenki még becsengetés előtt, biztonságban célba ért.

Miután felelős „sofőrökként” munkatársainkkal mi is részesei lehettünk a Lábbuszprogramnak, a tapasztaltak alapján kijelenthető, hogy nem csupán a gyerekeknek, hanem a résztvevő felnőtteknek is közösségi élményben volt részük.

 or_labbusz-6-

A jókedvű csacsogások, az indulást megelőző egyeztetések és az érkezést követő élménybeszámolók összehozták a mi csapatunkat is, hiszen a gyerekek révén kicsit visszaköszönt életünk azon időszaka, amikor még magunk is megláttuk a legapróbb dolgokban a szépet, és gyermeki egyszerűséggel tudtunk annak örülni – ez pedig lendületet adott a mindennapokhoz és a ránk váró munkához.

Megosztás