Elindult a Rádió GaGa Csíkszék

Elindult a Rádió GaGa Csíkszék

Rádió GaGa Csíkszék néven útjára indul a Médiatér legújabb kereskedelmi rádiója. A 93.9-es FM hullámhosszon fogható kereskedelmi rádióval tizenkettőre bővül a Rádió GaGa frekvenciahálózata – ezzel gyakorlatilag egész Székelyföldre kiterjed rádióhálózatunk.

Jó hírrel szolgálhatunk: 2022. december 19-től már Csíkszeredában is elérhetővé vált a Médiatér rádióhálózata. A rádió hallgatásához nem kell mást tennünk, mint az FM 93.9-es hullámhosszra állítanunk rádiókészülékünket, ott ugyanis hétfő hajnaltól a Rádió GaGa Csíkszék nevű rádió fogható.

„Évek óta tervben van, hogy Csíkszeredában is rádiót hozzon létre a Médiatér. Idén tavasszal írtak ki Csíkszeredára és vonzáskörzetére egy szabad frekvenciát, amit megpályáztunk, és meg is nyertünk – érdemes tudni, hogy tucatnyi román és magyar pályázó jelentkezett a 93.9-es frekvenciára” – tájékoztatott az előzményekről Illés Márton rádiós projektvezető. Mint jelezte, tulajdonképpen mostanra készült el a csíkszeredai stúdió kiépítése (a rádió a Székelyhon székhelyén, a Márton Áron utca 18. szám alatt található), illetve az engedélyek beszerzése is, így hétfő hajnali 1 órától vált foghatóvá a Slágerek és új zenék szlogenű vadiúj rádió. A Rádió GaGának egyébként Székelyföld-szerte négy stúdiója van – Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön –, így a csíkszeredai lett az ötödik, ezzel a teljes régióban hallható lett. 

or_kristo-akos-vn-016

Az új frekvenciához új hang is dukál: a tapasztalt Kristó Ákos csatlakozott a GaGa csapatához

Ahogy a szlogenünk is jelzi – Slágerek és új zenék –, nagyjából a nyolcvanas évektől kezdődően színvonalas, minőségi popzenéből válogatunk, természetesen a legújabb magyar és nemzetközi slágerek is hallhatók lesznek napi rendszerességgel. Kicsit különbözni szeretnénk a vételkörzetben hallható konkurens zenei rádióktól, egyedi utat járunk, de a fő cél továbbra is az, hogy a hallgatóink jól szórakozzanak.

Megosztás